вівторок, 30 грудня 2008 р.

Догляд за помешканням червоновухих черепах

Ранкова санітарна година, яка проходить з 6-ї до 7-ї години, складається з опромінення акватераріуму та їжі черепах ультрафіолетовими променями від 5 до 10 хвилин та очищення води аквапомпою, яке триває 15-20 хвилин. Нас на цей час переселяють у невеликий мультибокс ємністю близько 5 літрів, заповненим наполовину водою, температура якої приблизно 25-27 градусів. Тут ми снідаємо, ходимо в туалет. Після закінчення санітарної обробки ми повертаємося до своєї домівки.
На день нам залишають увімкнений світильник з лампою розжарення потужністю 40 Вт, що дає змогу нам грітися під теплими променями.
У вечірній час ми гуляємо у тому ж мультибоксі, але без води. На дно посудини опікуни кладуть чисту тканину, складену в декілька разів. Залежно від настрою, ми сидимо між складками цієї тканини, або повзаємо по ній. Найчастіше Нептик, намагаючись вибратися з посудини, стає на задні лапки, а передніми "підтягується". Поки-що йому не вдається вибратися з посудини самостійно. На декілька хвилин нас випускають поповзати по дивану або по кімнаті. Коли Нептику було місяців 3-и чи 4-и, то він виліз у куточку кімнати, чіпляючись кігтиками за дві стінки, на висоту більше 1-го метра.
Під час прогулянки наше помешкання опромінюється УФ променями (3-5 хвилин) та очищується вода (15-20 хвилин). Після санітарного прибирання ми переселяємося в акватераріум, нам вимикають освітлення і ми влаштовуємося відпочивати. Нептик любить відпочивати біля автотермообігрівача, вчепившись лапками за присоску або за штучні водорості, а я, Шустрик, відпочиваю між стінкою акваріума і сіткою зі штучних водоростей. Так надійніше і безпечніше. Інколи Нептик займає моє місце, тоді мені приходиться шукати інше безпечне місце для відпочинку.

Немає коментарів:

Дописати коментар