неділю, 21 січня 2018 р.

Наш перший ювілей

Нептун і Шустринька вітають усіх із Новим роком! У цому році у нас було перше велике свято - нам виповнилося по 10 років. За ці роки ми стали зовсім дорослими черепахами. При нагоді розповімо, якими ми є сьогодні, що нам подобається, а що ні, а також як ми проводимо свій час.
Бувайте! До нових зустрічей!

4 коментарі:

  1. Доброго вечора! Дякую за ваш чудовий блог- перечитала все з великою цікавістю. Маю до вас запитання,може допоможете. У нас близько місяця появилися дві черепашки чевоновуха дівчинка і болотяна- хлопчик. Їм десь по 8 років.Десь тиждень тому у червоновушки з заду почала вилазити чорна кишечка десь пів сантиметра,інколи більше. Це коли її піднімаю,щоб помити і поміняти воду. І ще по краях панциря почали відслоюватись частинки. Черепашка досить активна.Готую щодня вранці корм і криветки позмінно. Але обігрівача немає. Що з нею може бути?

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго вечора! Цікавий у Вас склад черепах :-). Червоновушка більше у воді має проводити часу, болотяна - на суші,а також мати доступ до води. Буду говорити тільки про червоновуху черепаху. Ще раз подивіться всі статеві ознаки червоновухої черепахи. Тут у блозі є стаття, приурочена проблемі визначення статі червоновухих черепах. Вона так і називається "Визначення статі червоновухих черепах". Уважно її перечитайте і попробуйте знайти жіночі чи чоловічі ознаки Вашої червоновушки. Це потрібно в тому разі, коли Ви не знаєте, чи відкладала Ваша червоновушка яйця (тут 100% гарантія що це дівчинка). Наша Шустринька свої перші яйця відклала у 6-річному віці). Нептун у нас хлопчик, ось у нього я спостерігав таку чорну "кишечку". Я не впевнений, що це пов'язано із статю черепахи, але у Шустриньки такого не спостерігалося. Я думаю, переживати у даному разі не потрібно.
    Що стосується другого запитання, то це пов'язано у здорових черепах із щорічною линькою.
    Верхній прозорий шар щитків відпадає. Щиток росте і покривається новим роговим шаром. Пік інтенсивості линьки припадає на зимово-весняний період. Головне щоб самі щитки не відпадали.
    Обігрівач не обов'язковий, якщо у приміщенні 21-24 градуси (у воді на один градус температура нижча).

    ВідповістиВидалити
  3. Щиро дякую за відповідь!Я прочитала вашу статтю і по ній визначила)): ніхтики на лапках маленькі,і під хвостиком як ви описали. І я не знаю чи вона відкладала яйця. Це можливо в умовах акваріуму і у моєму випадку? Чи можливо виростити потомство?

    ВідповістиВидалити
  4. Мені виростити потомство не вдалося. Для цього потрібні певні умови.

    ВідповістиВидалити