суботу, 14 березня 2009 р.

Рік з дня придбання червоновушка Нептуна

15 березня 2008 р. У цей весняний день у наших опікунів у двох місячному віці з'явився Нептик (Нептун). Це була справжня крихітка: довжина панцира 3 см, маса менша 20 г. Верхня частина панцира (карапакс) була яскравого зеленого кольору, а нижня (пластрон) - до цього часу залишається яскраво жовтого кольору з невеликими зеленими плямами. Голову Нептика з обох сторін прикрашають дві продовгуваті яскраво червоні плями.
У цей же день був облаштований акватераріум на 25 л. Нептик зі скляної банки перебрався у своє просторе житло. Маленьке перелякане створіннячко зі втягнутими головою і кінцівками заховалося у штучні водорості і просиділо там майже добу. На наступний день Нептик потроху став обстежувати своє помешкання, але при наближенні людей до акваріуму швидко ховався за черепашницю або у водорості. Відпочивав в основному біля терморегулятора, міцно вчепившись лапками за нього.
Годували його дрібною сухою креветкою: 5 штук на один раз. Вже через декілька днів Нептик спокійно реагував на присутніх, а коли бачив, що у їх руках знаходиться пакетик з кормом, то дуже швидко махав лапками і метушився по акваріуму. А десь за тиждень ця довірлива і розумна крихітка спокійно вилазила на долоню і їла з руки.
До сухого корму додали ще кусочки банана. А через місяць-півтора в раціоні Нептика з'явився мотиль.
У вечірні години Нептик під пильним оком наших опікунів прогулювався по квартирі. Він був настільки малесенький, що міг заховатися в будь-яку шпаринку.
Поступово Нептик підростав: зараз його маса 90 г, а довжина панцира виросла до 8 см.

Немає коментарів:

Дописати коментар