неділя, 24 січня 2010 р.

Червоновухі черепахи

Червоновуха черепаха (красноухая черепаха) належить до сімейства прісноводних черепах (Emydidae). Свою назву черепаха отримала через дві яскраво-червоні або оранжеві видовжені плями за очима. Здатність їх жити в слабопроточних водоймах, переживати порівняно низькі температури і невибагливість до харчування дозволила їм розселитися далеко за межами свого природного ареалу на південному сході США. Черепах можна зустріти на південь від Північної Америки, у Південній та Центральній Європі, Південній Африці, Південно-Східній Азії. Червоновухі черепахи часто витісняють аборигенні види черепах. Молоді черепашки народжуються з довжиною панцира близько 3 см. У свої перші півтора року вони здатні вирости до 7,5 см. Потім ріст сповільнюється, і черепаха збільшує свій ріст в середньому на 1-1,25 см в рік. Довжина панцира дорослої черепахи може сягати 25-30 см. Дорослі самки більші від самців, мають більш потужні щелепи. Спарюванння в природі - з кінця лютого по травень. У неволі черепахи спарюються цілий рік. Зазвичай у кладці буває від 6 до 10 яєць. Кладок може бути декілька протягом року. Статевої зрілості досягають у 6-8 років на волі, в неволі самці стають зрілими у віці 4 роки, а самки - у 5-6 років. При хорошому утриманні червоновуха черепаха у неволі живе до 40 років.
За матеріалами Вікіпедії

Немає коментарів: