суботу, 8 січня 2011 р.

Дещо про нас і 2010 рік

Нептик (праворуч) і Шустринька (літо, 2009)

Нептик (ліворуч) і Шустринька (літо, 2010)

 Усім привіт! Ми, Шустринька з Нептиком, вітаємо вас з Новим 2011 роком!
Сьогодні другий день великих свят – Різдва Христового. Три роки тому у далеких краях з яйця вилупилося малесеньке черепашеня, яке незабаром потрапило в Україну і отримало ім’я Нептун. Ми всі його називаємо по-домашньому Нептиком. Він має чудову вдачу: залюбки йде до рук, прогулюючись по квартирі у теплу пору року, приходить до людей і проситься на руки. Посидівши декілька хвилин, йде дальше гуляти. Коли його витягують з акваріуму, він складе лапки і тихо сидить, доки його не покладуть на підлогу. А мене, Шустриньку, коли витягують, то я мелю передніми і задніми лапками, намагаюся ухопитися за щось, дряпаюся кігтиками, хоча вони у мене значно менші, ніж у Нептика.
2010 рік був для нас особливим роком. По-перше, з’ясувалося, що я, Шустринька, належу до жіночої статі. По-друге, я дуже швидко росла у минулому році: обігнала Нептика і маю довжину панцира 14 см, тоді коли він був на початку 2010 року всього 11 см. Нептик має довжину 13 см. По-третє, я стала агресивніше себе вести: за сніданком можу Нептика за лапку легенько куснути. Правда, він швидко збагнув, як мені віддячити: кусає мене за шию. Але це буває дуже рідко. Ми багато граємося або загораємо і у нас суперечки не виникають.
За минулий рік значно збільшилася наша маса: ми вже маємо вигляд дорослих черепах.

4 коментарі:

  1. Будь ласка. Спілкування з цими чарівними створіннями дійсно покращує настрій, адже забуваєш про всі проблеми, які нас переслідують. Заходьте частіше на наш блог і покращуйте разом з нами свій настрій :)))

    ВідповістиВидалити
  2. А ваші черепашки часто можуть кусати один одного?? Я маю дві черепашки.. Одного разу черепашка також вкусила іншу)) вони не поділили їжу:), але вони в мене дуже дружні, допомагають одна одній:))

    ВідповістиВидалити
  3. Ні, черепахи не кусають одне одного. Це може бути тільки за сніданком і тільки тоді, коли їжі малувато. Я своїх годую через день, але їжі даю в достатній кількості.

    ВідповістиВидалити