четвер, 17 березня 2011 р.

ЯК САМОМУ ПРИГОТУВАТИ ВІТАМІННИЙ КОРМ ДЛЯ ЧЕРЕПАХ?


Весна – період гіповітамінозу не тільки для людини, а й для тварин. Червоновухі черепахи у цей період стають активнішими, мають гарний апетит. Перед господарями стає завдання: приготувати для своїх улюбленців поживну і багату на вітаміни збалансовану їжу.
Можна приготувати для черепах корм наступного складу: 35 г моркви, 25 г капусти, 25 г яблук, 75 г нежирної риби, 50 г філе кальмара. Суміш пропускають через м’ясорубку, потім заливають теплим розчином желатину (15 г желатину на 75 мл гарячої води, дати остигнути), додають сире яйце і 75 мл молока. Все ретельно перемішують. Коли температура суміші буде не більша 30 градусів за Цельсієм, додають 10 крапель рідких вітамінів "Тетpавіта" і ще pаз перемішують.
Суміш можна зберігати в холодильнику протягом тижня. Перед годівлею корм ріжуть на кубики, підігрівають до кімнатної темпеpатуpи і згодовують. Указаної кількості достатньо для 5 годівель однієї черепахи 3-5-річного віку (довжина панцира близько 15 см). Враховуючи, що у цьому віці черепах годують через день, приготовленого корму вистачить на 10 днів. За необхідності в корм можна додавати ліки. Замість желатину можна використовувати агаp-агаp. У цьому випадку приготовлений корм буде значно твердіший і повільніше "танутиме" у теплій воді.
Доброго здоров’я вашим улюбленцям!

Немає коментарів:

Дописати коментар